Skip to main content

Triggerpoint, superficiale fascie en Myofasciale therapie. Eindelijk van de pijn af. Veel van onze klanten waren al lang op zoek naar een oplossing voor hun klachten toen ze bij ons terecht kwamen. In de reguliere zorg werden ze niet of nauwelijks gehoord. De pijn in bijvoorbeeld de onderrug bleef aanhouden maar een MRI liet geen hernia zien dus het probleem werd afgedaan als psychisch of slechts onderdrukt met medicatie.

Boek nu!

Veel klachten zijn juist niet chronisch maar ontberen de juiste diagnose.

Triggerpoint, superficiale fascie en Myofasciale therapie.

Boek nu!

De actieve en latente Triggerpoints die verschillende aan oorzaken kunnen hebben veroorzaken pijn, bewegingsbeperking en stress. Als men lang pijn heeft en niemand schijnt te kunnen helpen dan beginnen de zorgen. Wat is er mis met me? Mensen durven minder te bewegen of verliezen hun plezier daarin omdat het pijnklachten genereert, terwijl bewegen, plezier en een gezond eetpatroon de belangrijkste ingrediënten zijn voor een gezond lichaam.

Door het laten wegsmelten van deze Triggerpoints door middel van druk of wrijving lossen problemen die chronisch leken in de meeste gevallen probleemloos op.

Actieve Triggerpoints herkennen we makkelijker omdat we ze voelen bij bepaalde bewegingen of gewoon constant. Denk ook aan fibromyalgie, de tenderpoints van deze aandoening hebben veel overeenkomsten en zijn vaak gelijk aan Triggerpoints. De latente Triggerpoints kunnen we meestal pas voelen bij ischemische compressie (druk), maar zijn de oorzaak van verwezen pijn. Het Triggerpoint bevindt zich elders dan de pijnklacht. Een Triggerpoint Therapeut kan deze punten makkelijk vinden op basis van de klachten van de klant.Door het laten wegsmelten van deze Triggerpoints doormiddel van druk of wrijving lossen problemen die chronisch leken in de meeste gevallen probleemloos op.

Superfisciale fascie. Motion is lotion.

Omdat de klacht meestal al langer aanwezig is heeft deze ook effect op ander weefsel zoals de superfiscial fascie. De bovenste laag bindweefsel onder de huid. Soms is deze zelfs oorzaak van de Triggerpoint. Dit weefsel moet zacht en gehydrateerd zijn zodat het beweging bevordert en niet belemmerd. De behandeling van de superfiscale fascie is vaak ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de triggerpoint niet terugkeert en en de bewegingsvrijheid weer volledig is. De klant zelf zal er ook aan moeten werken doormiddel van een afwisselend beweging patroon. Motion is lotion. Herhaaldelijk dezelfde beweging maken zorgt juist voor problemen. RSI

Bij welke klachten ligt vaak de oorzaak in de zachte weefsels van het lichaam.

 

Zeurende pijn in de onderrug 

Niet meer kunnen buigen vanuit de rug 

Pijn in het bekken, de heupen en billen 

Stijve en onrustige benen en kuiten 

Tennis elleboog, golf arm en muisarm 

Ischias 

Fybromyalgie 

Aangezichtspijn 

Hoofdpijn, spanningshoofdpijn, band om het hoofd. 

Kaak, tand en kiespijn 

Oorpijn, druk op de slapen 

Stijve nek, niet meer kunnen draaien met het hoofd. 

Stijve schouders, pijn in de armen 

Tintelende vingers of onderarmen 

Pijn in de borst.


Massage is voor iedereen!

Bij Massage Minds in Amstelveen is er voor iedereen en elk moment een passende massage.

massage bed in amstelveen
Mis niets, schrijf je in op onze nieuwsbrief.